ČAK 37 POSTO RAST Pametni nosivi uređaj želi sve više ljudi | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ČAK 37 POSTO RAST Pametni nosivi uređaj želi sve više ljudi

Više od 500 milijuna nosivih uređaja prodano je širom svijeta tijekom 2020. godine

 Izvor: Profimedia

U nosive (wearables) uređaje spadaju pametne narukvice, malene TWS slušalice te mnogi drugi uređaji koji se spajaju na pametne telefone i druge vrste pametnih uređaja. Podaci Strategy Analyticsa govore o 527 milijuna uređaja isporučenih u prošloj godini, što je 37 posto više nego u 2019. godini (384 milijuna).

Slušalice su imale nagli rast interesa – čak 327 milijuna ih je isporučeno u prošloj godini, što je za 61 posto više dok su uređaji koji se nose na ruci rasli 11 posto, na 188 milijuna komada. Fitness narukvice, pametni nakit, odjeća i naočale te VR naočale rasle su 4 posto, na 12 milijuna komada.

xiaomi,water resistant,gadget,mi band 5,mi band 4,screen,remote, Izvor: Shutterstock

Apple Airpods i Xiaomi Mi Watch dva su najprodavanija proizvoda u kategoriji nosivih uređaja. I prije 2030. godine pametni nosivi uređaji će, ako se nastavi ovakav trend, prestići prodaju pametnih telefona. U 2020. godini u svijetu je, prema podacima koje je objavio Gartner, isporučeno nešto više od 1,3 milijardi pametnih telefona.

Nosivi pametni uređaji mogu se nositi na bilo kojem dijelu tijela, od glave do pete, a mogu to biti i cipele sa senzorima koji otkrivaju prljavštinu, prstenje s biosenzorima, naočale s proširenom stvarnošću, remen za hlače koji će vam reći kad je vrijeme za prestati jesti. Dakle, tržište je ogromno i sve što na sebi nosimo može vrlo lako postati pametno.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost