KINEZI SE OPORAVILI OD EPIDEMIJE: Udvostručili su isporuke pametnih telefona | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KINEZI SE OPORAVILI OD EPIDEMIJE: Udvostručili su isporuke pametnih telefona

Kinesko tržište zanimljivije je od hrvatskog - čak 101,5 posto povećane su isporuke pametnih telefona u Kini, a više od 71 posto ih je 5G

 Izvor: Profimedia

Kina se ubrzano razvija i u vrijeme epidemije koronavirusa, a njihovo tržište pametnih telefona ruše rekorde u posljednje vrijeme. CAICT, Kineska akademija za informacije i komunikacije (China Academy of Information and Communications) izvijestila je da su ukupne pošiljke u prvom ovogodišnjem kvartalu ukupno iznosile 96,2 milijuna uređaja, što je rast od 10,5 posto na godišnjoj razini.

I dok je u prvom kvartalu 2020. godine bilo 29,5 posto 5G pametnih telefona, u prvom ovogodišnjem kvartalu 5G uređaji imaju udio od čak 71,3 posto. Posebno je ovo zanimljivo nama u Hrvatskoj jer još nije raspisan niti natječaj za dodjelu frekvencijskog spektra koji će se koristiti za petu generaciju mobilne telefonije. HAKOM bi taj natječaj trebao raspisati u ovoj godini, nakon prošlogodišnje odgode.

Mnoge europske zemlje već su raspisale 5G natječaje, u mnogima se 5G telefoni i drugi uređaji koriste već dvije godine, ali u Hrvatskoj se i dalje čeka. Spomenimo kako je u mreži Hrvatskog Telekoma, koji je na 4G frekvencijama u listopadu prošle godine ponudio svojevrsnu 5G uslugu svojim korisnicma, već 40-ak tisuća 5G kompatibilnih uređaja.

WORLD'S;HEAVIEST;130TON;GIANT;PANDA;SCULPTURE;UNVEILED;CHENGDU;CHINA;07;APR;2021;APRIL;7;DUJIANGYAN;CITY;SICHUAN;PROVINCE;A;LEISURELY;CUTE;SELFIE;THAT;LOOKS;LIKE;SELFPORTRAIT;3;YANGTIANWO;SQUARE;WAS;OFFICIALLY;OPENED;PUBLIC;ART;ALSO;AT;SAME;TIME;THIS;SHAPE;STICK;IS;26;METERS;LONG;11;WIDE;12;HIGH;WEIGHS;130;TONS;IT;CURRENTLY;FIXED;BY;MILLION;LACQUERED;STAINLESS;STEEL;WIRES;BEHIND;TRENDY;COMMUNITY;INTEGRATES;CULTURAL;CREATION;LEISURE;FOOD;INTERNET;CELEBRITY;CHECKIN;CREATES;WONDERFUL;NEW;CONSUMPTION;SCENE;AN;GIFT;PRESENTED;LARGEST;COMPANY;UAP;DUTCH;ARTIST;FLORENTINE;HOFFMAN;PLACED;TIANFU;GREENWAY;LYING;ITS;BACK;ACCORDING;DESIGNER;WORK;VERY;ENTERTAINING;WHEN;HE;LIFTS;HIS;MOBILE;PHONE;TAKE;SELFIES;RELAXED;LOOK;POSTURE;ARE;EXPRESSION;ARTISTIC;LANGUAGE;LOCAL;LIFE;VIEWER;FEELS;CORDIAL;PLEASANT;UNIQUE;TERMS;VOLUME;FORM;CONCEPT;AS;SAID;RESTORING;TRUE;STORY;DREAMY;ENTERING;WILL;BRING;EVERY;VISITOR;UNFORGETTABLE;EXPERIENCE;HOPES;THROUGH;ARTWORK;PEOPLE;HAVE;DEEPER;UNDERSTANDING;WORLD;NATURAL;HERITAGE;WATER;CONSERVANCY;IRRIGATION;PROJECT;VERITABLE;CAPITAL.IT;UNDERSTOOD;AFTER;OFFICIAL;MEETING;WITH;YOU;START;NAME;COLLECTION;ACTIVITY;NEXT;VISITORS;CAN;USE;DRONES;PANDAS;FOR;EXCLUSIVE;VLOG;SHOOTING;CLOCKIN;98855848 Izvor: Profimedia

Vratimo se na kinesko tržište, s obzirom da je ono zanimljivije od hrvatskog – tamošnji su dobavljači predstavili 64 nova 5G pametna telefona, a lokalni proizvođači proizveli su 88,5 posto od ukupno isporučenih pametnih telefona u Kini.

Glavni faktor koji potiče veću prodaju 5G telefona je ubrzani pad cijena; podaci koje je objavio Counterpoint Research pokazuju da je gotovo trećina kompatibilnih 5G uređaja prodanih u siječnju ove godine imala cijenu ispod 300 dolara.

Svjetsko tržište pametnih telefona vratilo se u četvrtom kvartalu prošle godine na iste razine rasta kao i prije pandemije koronavirusa. Podaci koje je objavio IDC pokazuju da su isporuke porasle 4,3 posto, na 385,9 milijuna uređaja tijekom posljednja tri mjeseca 2020. godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost