HUAWEI (NI)JE PLAGIRAO LOGO Završena je parnica u kojoj je Chanel tužio Huawei | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

HUAWEI (NI)JE PLAGIRAO LOGO Završena je parnica u kojoj je Chanel tužio Huawei

Francuska modna kuća Chanel tužila je kompaniju Huawei Technologies - tvrdili su da Huaweijev logo sliči na njihov

 Izvor: Profimedia

Chanel je izgubio parnicu protiv Huaweija, konačno je i potvrđeno. Huawei je u 2017. godini tražio dozvolu EU ureda za intelektualno vlasništvo (EUIPO) za registraciju svojeg zaštitnog znaka koji u sebi ima dva križajuća vertikalna polukruga. Chanel tvrdi da je Huaweijev dizajn previše sličan poznatom francuskom logotipu koji je poznat po odjeći, parfemima, kostimima i nakitu.

 Izvor: Chanel / Huawei

Prije dvije godine ured je odbio zahtjev kompanije Chanel navodeći kako dva logotipa nemaju sličnosti te da ne postoji šansa da će ih netko pomiješati kao slične. Nakon toga, odvjetnici kompanije Chanel su se žalili sudu u Luksemburgu koji je upravo odbio njihovu žalbu sa sljedećim navodom: "Figurativne oznake nisu slične. Oznake se moraju usporediti onako kako su prijavljene za registraciju, bez promjene njihove orijentacije". EU ured je u svojoj izjavi dodao i da su vizualne razlike dva logotipa značajne.

Chanelov logo ima značajno zaobljenije linije, deblje linije i horizontalnu orijentaciju dok je orijentacija Huaweijevog znaka vertikalna. Na ovu odluku Chanel se može žaliti EU Sudu pravde.

 Izvor: Chanel

Jedan od najvećih problema s kojima se Chanel susreo u svojoj tužbi je i spomenuta orijentacija logotipa koja nije ista kao kod Chanelovog logotipa, što je bio razlog za zaključak sudaca i spomenutog EUIPO ureda.

Huawei je korištenje novog logotipa planirao na području EU-a, ali su tužbe donekle usporile proces. Kompaniju Huawei osnovao je 15. rujna 1987. godine Ren Zhengfei, a sjedište kompanije nalazi se u višemilijunskom kineskom gradu Shenzhen.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost