ERICSSON NIKOLA TESLA Nova strategija donosi rezultate | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ERICSSON NIKOLA TESLA Nova strategija donosi rezultate

ENT je objavio financijske naglaske za prvo tromjesečje 2021. godine

 Izvor: Ericsson Nikola Tesla

Ostvarena neto dobit Ericssona Nikole Tesle (ENT) iznosila je 313,6 milijuna eura (225,4 milijuna eura). Dobit prije kamata i poreza (EBIT) bez troškova restrukturiranja poboljšana je na 519,4 milijuna eura (10,7%) sa 450,1 milijun eura (9,3%) potaknuto rezultatima u području Mreže, što je više nego nadoknadilo negativni utjecaj nižih prihoda od licenciranih prava intelektualnog vlasništva.

Ostvareni EBIT iznosio je 519,4 milijuna eura (421,4 milijuna eura). Prodaja prilagođena za usporedne stavke i tečaj porasla je 10% u odnosu na prvo tromjesečje prethodne godine, unatoč -156,8 milijuna eura nižim prihodima od licenciranih prava intelektualnog vlasništva, a četiri od pet tržišnih područja zabilježila su dvoznamenkasti rast. Ostvarena prodaja iznosila je 4,9 milijardi eura (prvo tromjesečje 2020.: 4,9 milijardi eura).

 Izvor: Ericsson Nikola Tesla

Bruto marža bez troškova restrukturiranja poboljšana je na 42,9% (40,4%) s poboljšanjima marže u svim segmentima unatoč nižim prihodima od licenciranih prava intelektualnog vlasništva. Ostvarena bruto marža poboljšala se na 42,8% (39,8%).

Prodaja u području Mreže porasla je 15% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, prilagođena za usporedne stavke i tečaj, potaknuta rastom tržišnog udjela. EBIT marža u području Mreže, bez troškova restrukturiranja, iznosila je 19,9% (16,8%).

Nastavit će se s ulaganjima u istraživanje i razvoj u području novog cloud native portfelja 5G jezgrene mreže te će se pratiti kako početni troškovi implementacije utječu na 2021. godinu. U ENT očekuju da prihodi od dobivenih ugovora u području 5G jezgrene mreže započnu krajem 2021. godine ili početkom 2022. godine. Tekuća godina bit će godina ulaganja i očekuje se slična razina zarade u drugom tromjesečju kao i u prvom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost