KOLIKO SU VJERNI KORISNICI IPHONE TELEFONA? Prelaze na druge telefone | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KOLIKO SU VJERNI KORISNICI IPHONE TELEFONA? Prelaze na druge telefone

Suđenje između kompanija Apple i Epic Games otkriva interesantne podatke poslovanja te dvije kompanije

 Izvor: Apple

Mnogi alternativu pronalaze u Android uređajima, ali Apple nema razloga za brigu i pored osjetnog gubitka korisnika. Otkriveni su dokumenti koji pokazuju koliko su vjerni korisnici iPhone telefona.

Novi podaci ukazuju na to da je između 12% i 26% korisnika iPhone uređaja prešlo na neki drugi telefon u periodu od trećeg kvartala 2019. do trećeg kvartala 2020. godine. U tim dokumentima Apple nije otkrio koji su to uređaji, ali je logično zaključiti da su u pitanju Android telefoni.

 Izvor: BenBajarin

Te podatke je uočio Android Central, a ono što je veoma zanimljivo je kako su se brojevi mijenjali tijekom godine. U trećem kvartalu 2019. godine, 19% iPhone korisnika je prešlo na drugi uređaj. U prvom kvartalu prošle godine čak četvrtina korisnika je ostavila svoj iPhone telefon. Taj trend je trajao do kraja drugog kvartala, što ukazuje da iPhone korisnici najčešće ostavljaju iOS uoči izlaska novog iPhone telefona.

Jedan od razloga zašto mnogi korisnici traže alternativu je i taj što je pandemija koronavirusa značajno utjecala na korisnike i tržište. Pojedini proizvođači mobilnih telefona nude znatno jeftinije uređaje od kompanije Apple, što je bilo od velikog značaja za potencijalne kupce tijekom globalne pandemije.

I pored ovih padova, kompanija Apple uspijeva vratiti dobar broj korisnika s novim iPhone modelima. Tako je primjetan rast koji ih je vratio na 88% u trećem kvartalu 2020. godine, baš kada je predstavljena iPhone 12 serija. Treba istaknuti da je iPhone 12 imao i jak početak godine te da su njihovi uređaji među najprodavanijim u prvom kvartalu 2021. godine. U prosjeku, oko 81% iPhone korisnika ostane vjerno ekosistemu kompanije Apple.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost