Veći broj ekspresnih pošiljaka povezanih s kupovinom na internetu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Veći broj ekspresnih pošiljaka povezanih s kupovinom na internetu

U prvom tromjesečju 2021. ostvaren je rast od oko 23 posto što se tiče poštanskih usluga koje se odnose na kupnju preko interneta

 Izvor: prapass poolsab / Stock Budget / Profimedia

Ipak, početkom ove godine na tržištu poštanskih usluga u Hrvatskoj zabilježen je manji broj poštanskih usluga nego u istom razdoblju lani, pokazuju podaci koje je objavio HAKOM.

U prvom tromjesečju zabilježen je manji broj obavljenih poštanskih usluga te je nastavljen negativan utjecaj pandemije na poštanske pošiljke, osim onih povezanih s kupovinom na internetu. Ukupno je ostvareno 69,9 milijuna poštanskih usluga, 3,1 posto manje u odnosu na prethodno tromjesečje i 7,9 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Digital;Digitally Generated;Computer Graphic;Colour;Vignette;Love Letter;Envelope;Love;Heart;Romance;Romantic;Valentines Day;Valentine;Grey;Stone;Copy Space Izvor: - / Wavebreak / Profimedia

Sve vrste pošiljaka (pisma, paketa i tiskanica) utjecale su na manji broj usluga, pri čemu je najveće smanjenje prometa bilo kod usluga povezanih s distribucijom tiskanica. U odnosu na prethodno tromjesečje tiskanica je isporučeno oko 20 posto manje, a u odnosu na isto razdoblje prethodne godine oko 28 posto manje.

Međunarodni promet je manji oko 21 posto u odnosu na prethodno tromjesečje, a razlog su određeni poremećaji povezani s potražnjom, ali i prijenosom pošiljki te će trebati još neko vrijeme za njegovu potpunu normalizaciju.

20s;Young Adult;Woman;Caucasian;Attractive;Banking;Beautiful;Booking;Buyer;Buying;Casual;Cheerful;Computer;Connection;Couch;Credit Card;Customer;E-commerce;Electronic;Happy;Holding;Home;Indoors;Interior;Internet;Laptop;Leisure;Lifestyle;Living Room;Modern;Notebook;Online;Pay;Payment;Pretty;Purchase;Relax;Relaxation;Secured;Shopping;Sitting;Smile;Smiling;Sofa;Technology;Web;Wireless Izvor: - / Wavebreak / Profimedia

U usporedbi s prethodnim tromjesečjem prihodi od obavljanja poštanskih usluga su manji oko 4,8 posto, ali u odnosu na isto razdoblje prethodne godine rasli su oko 10 posto. Pozitivan rezultat u odnosu na prethodnu godinu prvenstveno je ostvaren zbog većeg broja ekspresnih pošiljaka povezanih s kupovinom na internetu s rastom oko 23 posto, a djelomično i zbog većih cijena jednog dijela usluga iz opsega univerzalne usluge.

U Hrvatskoj su, na kraju prvog tromjesečja usluge pružala 23 davatelja, od kojih je HP-Hrvatska pošta d.d. najveći s udjelom od 84,1 posto.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost