BITCOIN ZNATNO PORASTAO Ponovo je razlog za promjene vrijednosti Elon Musk | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

BITCOIN ZNATNO PORASTAO Ponovo je razlog za promjene vrijednosti Elon Musk

Izjave vlasnika Tesle i dalje imaju znatan utjecaj na vrijednost kriptovaluta

 Izvor: Shutterstock

Vrijednost kriptovalute bitcoin je značajno porasla u posljednjih 48 sati, a jedan od razloga za tako nešto su i izjave Elona Muska. Naime, on je na Twitteru objavio da bi njegova kompanija za proizvodnju električnih vozila, Tesla uskoro ponovo mogla prihvaćati najpopularniju kriptovalutu za plaćanje.

Predsjednik Tesle postavio je uvjet najpopularnijoj kriptovaluti na svijetu, koja je ponovo dostigla vrijednost od 40.000 USD. Musk je napomenuo da bi bitcoin morao koristiti najmanje 50% čiste energije kako bi se to dogodilo.

Elon Musk
Elon Musk
Izvor: Shutterstock

"Kada bude postojala potvrda o razumnoj potrošnji čiste energije (~50%) prilikom rudarenja Tesla će ponovo prihvatati bitcoin kao način plaćanja" - objavio je CEO te kompanije na svom Twitter računu.

Poslije te Muskove objave bitcoin je zabilježio rast od 11% tako da se nakon dužeg nestabilnog perioda njegova vrijednost vratila na oko 41.000 dolara. Potezi Elona Muska svakako imaju utjecaj na tržište kriptovaluta, što može najbolje potvrditi i odluka kompanije Tesla da od nedavno ne prihvaća bitcoin prilikom kupnje njihovih automobila, nakon čega je vrijednost bitcoina pala za 12%.

Musk je objavio da je njegova kompanija prodala samo 10% bitcoina koji su u njihovom vlasništvu, "kako bi potvrdili da se BTC može lako likvidirati bez promjena na tržištu“. I druge kriptovalute su zabilježile rast pa sada ethereum vrijedi više od 2.600 dolara dok je cijena jednog dogecoin novčića povećana za 5% (0,3274 dolara).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost