ELON MUSK I KRIPTOVALUTE: Kupite automobil Tesla s Bitcoin kriptovalutom | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ELON MUSK I KRIPTOVALUTE: Kupite automobil Tesla s Bitcoin kriptovalutom

Autor Smartlife

U prošlom mjesecu kompanija Tesla kupila je digitalne novčiće u vrijednosti od 1,5 milijardi dolara

  Izvor: Pixabay

Veliki zamah popularnosti i većoj vrijednosti kriptovalute Bitcoin dao je Elon Musk iz Tesle. "Od sada možete kupiti Tesla vozilo s Bitcoinom" - poručio je Musk na društvenoj mreži Twitter. Stranica za podršku je objasnila kako možete kupiti Tesla vozila za šta će vam trebati minimum od 38.000 dolara dok najskuplje vozilo košta 124.000 dolara prije obračunavanja poreza.

Koristit će se poseban open-source program za kupovinu automobila putem kriptovalute u SAD-u. Ali, ostatak svijeta će morati pričekati ukoliko se želi kupiti Tesla vozilo s najvrjednijom kriptovalutom. Musk je istaknuo da će to biti do kraja ove godine, ali nije otkrio koje su to zemlje u pitanju.

 Elon Musk
Elon Musk
Izvor: Pixabay

Musk je otkrio da će Tesla koristiti otvoreni kod (open-source) koji će s njima upravljati direktno, a to znači da se ista kriptovaluta neće moći potrošiti dva puta. U pravilima za povrat novca Tesla napominje da će kupcima koji se odluče vratiti vozilo novac vratiti i u dolarima i u Bitcoinima. Dodaju da imaju pravo isplatiti nezadovoljne kupce u američkim dolarima, i to po vrijednosti Bitcoina na dan kada je kupljeno vozilo.

Elon Musk je veoma aktivan kada su u pitanju kriptovalute, a često o njima piše i na svojem Twitter profilu. S njegovom posljednjom objavom Bitcoin je zabilježio blagi rast (0,60), ali u trenutku pisanja ovog teksta je počeo padati te je u posljednja 24 sata zabilježio pad od -1,62%.