RECIKLIRANJE JE SADAŠNJOST, NE DALEKA BUDUĆNOST Evo kako tehnologija pomaže prirodi! | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

RECIKLIRANJE JE SADAŠNJOST, NE DALEKA BUDUĆNOST Evo kako tehnologija pomaže prirodi!

Autor Krunoslav Ćosić

Stiže prva kozmetička ambalaža izrađena od plastike koja je u potpunosti reciklirana pomoću enzimatske tehnologije

  Izvor: Benoit Vallet Benoit VALLET - bnpix/bnpix Benoit Vallet

Tvrtka Carbios već 10 godina razvija i optimizira korištenje prirodnih enzima iz komposta koji razgrađuju membranu lista mrtvih biljaka kako bi mogli rastaviti bilo koju vrstu PET plastike. Cilj je proizvodnja prve kozmetičke ambalaže izrađene od plastike koja je u potpunosti reciklirana pomoću enzimatske tehnologije. Proizvodnja ovih bočica za sada je u pilot fazi.

Tehnologiju tvrtke Carbios koristit će L'Oréal za kozmetičku ambalažu, a cilj je započeti proizvodnju ambalaže temeljene na ovoj revolucionarnoj inovaciji do 2025. godine kroz L'Oréalov brend Biotherm koji će biti prvi koji će koristiti ovakvo pakiranje za svoje proizvode.

  Izvor: Benoit Vallet Benoit VALLET - bnpix/bnpix Benoit Vallet

Tehnologija otvara put za proizvodnju novih proizvoda izrađenih od materijala koji su 100 posto reciklirani enzimskim postupkom. Prednost ovog postupka leži u tome što je prikladan za sve vrste PET plastike, od prozirne, obojene i neprozirne do višeslojne.

L'Oréal do 2025. godine planira postići mogućnost ponovnog punjenja, korištenja, recikliranja ili kompostiranja 100 % plastične ambalaže. Cilj je da do 2030. godine njihova plastična ambalaža dolazi od 100 % recikliranih materijala ili iz bioloških izvora te neće više koristiti plastiku fosilnog podrijetla. Najavljuju da će do 2030. 100 % sastojaka koji se koriste u formulama proizvoda biti transparentni i dolazit će iz održivih izvora.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI