Samsung očekuje porast zarade u drugom kvartalu ove godine | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Samsung očekuje porast zarade u drugom kvartalu ove godine

Autor Krunoslav Ćosić

Samsung prognozira da će imati 52,2 posto veću operativnu dobit u odnosu na drugi kvartal 2020. godine

  Izvor: Yichuan Cao / ddp USA / Profimedia

Iako ćemo tek krajem srpnja znati točnu dobit i poslovanje Samsunga, već sada prognoziraju rast zarade u drugom kvartalu koji je završio s 30. lipnja 2021. Razlog optimizmu je prodaja memorijskih čipova i velika potražnja za elektroničkom opremom koja proizlazi iz ograničenja koja nameće epidemija bolesti Covid-19 (koronavirus).

U smjernicama zarade, koje je Samsung objavio 7. srpnja, prognoziraju operativnu dobit veću za 52,4 posto, na 12,5 bilijuna KRW (11 milijardi USD), a konsolidirani prihodi trebali bi biti veći za 18,9 posto te planiraju da će iznositi 63 bilijuna KRW, objavio je mobileworldlive.com.

 Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Galaxy S21 Ultra
Izvor: PinPep / Shutterstock Editorial / Profimedia

Analitičari su primijetili kako očekivani rast operativne dobiti dolazi usprkos slabijoj prodaji uređaja uzrokovanoj nedostatkom komponenata, s čime se suočava cijeli svijet. U ožujku je Samsung upozorio da bi ozbiljni problemi s opskrbom mogli utjecati na dostupnost flagship modela i zaradu u Q2 2021.

Počele su prognoze za treći kvartal. Park Sung-soon, analitičar u Cape Investment and Securities, rekao je za Reuters da će operativna dobit dobavljača u trećem kvartalu vjerojatno biti još veća zbog visokih cijena DRAM memorijskih čipova i vrhunca sezone za proizvođače pametnih telefona te tvrtke koje proizvode ekrane.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI