NAKON 18 GODINA Prva hrvatska IT kompanija koja izlazi na zagrebačku burzu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NAKON 18 GODINA Prva hrvatska IT kompanija koja izlazi na zagrebačku burzu

Autor Krunoslav Ćosić

Span d.d. putem javne ponude namjerava prodati 578.200 vlastitih dionica odnosno 29,50 posto dionica

  Izvor: Span

Uvrštavanjem svih dionica na Zagrebačku burzu Span d.d. postaje prva hrvatska IT kompanija koja će to napraviti u posljednjih 18 godina. Prethodno je Spanu odobren jedinstveni prospekt u vezi s javnom ponudom i uvrštenjem dionica na uređeno tržište, nastavno na Rješenje Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) od 8. srpnja 2021.

Tvrtka će razgovarati s potencijalnim investitorima, među kojima su i zaposlenici kompanije za koje je napravljen poseban program koji će im omogućiti prvenstvo u stjecanju dionica kako bi kroz vlasništvo u Spanu dodatno sudjelovali u budućem razvoju kompanije. Nakon toga će Span objaviti Javni poziv investitorima za kupnju ponuđenih dionica.

„Izlaskom na Zagrebačku burzu želimo osigurati organski rast na postojećim tržištima, ali i omogućiti nastavak širenja na međunarodna tržišta. Ojačani novim dioničarima i njihovim povjerenjem, a među kojima će prvi biti upravo naši zaposlenici koji su izgradili Span kakav je danas, dobivamo dodatni 'vjetar u leđa'. Ono što je sigurno je da je budućnost digitalna, a mi ćemo nastaviti stvarati najbolja IT rješenja za izazove koji su pred privatnim i javnim sektorom kako bi omogućili njihovo sigurno i održivo poslovanje“, poručio je osnivač i predsjednik Uprave Spana Nikola Dujmović.

Grupa Span s 500 zaposlenih bilježi godišnju stopu rasta prihoda veću od 20 posto, što je dvostruko više od prosjeka IT industrije u Hrvatskoj. Span 70 posto svojih prihoda ostvaruje na međunarodnom tržištu, a Grupu je obilježila jaka ekspanzija na istočno-europsko tržište gdje su se pozicionirali kao jedno od vodećih društava Jugoistočne Europe.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI