ŠTO SE DOGAĐALO U DRUGOM KVARTALU Samsung prvi, Xiaomi drugi, Apple treći | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ŠTO SE DOGAĐALO U DRUGOM KVARTALU Samsung prvi, Xiaomi drugi, Apple treći

Autor Krunoslav Ćosić

Xiaomi je po prvi put u povijesti zauzeo drugo mjesto u svijetu po broju isporučenih pametnih telefona

  Izvor: Xiaomi

Samo mijena stalna jest izraz je koji najbolje opisuje situaciju s prodajom odnosno isporukama pametnih telefona u svijetu u posljednjim godinama. Situacija se mijenja iz kvartala u kvartal, a najnovija promjena je dolazak Xiaomija na drugo mjesto, pokazuju podaci koje je objavio Canalys.

Za drugi ovogodišnji kvartal Canalysovo izvješće pokazuje da je na globalnom tržištu pametnih telefona Xiaomi zauzeo drugo mjesto sa 17% udjela i 83% međugodišnjeg rasta, nadmašivši Apple.

Xiaomi sada transformira svoj poslovni model iz izazivača u pozicioniranog lidera pametnih telefona i to zahvaljujući inicijativama poput konsolidacije partnera i pažljivijeg upravljanja na otvorenom tržištu, smatraju u Canalysu te komentiraju da je Xiaomijev novi cilj istisnuti Samsung kako bi postao najveći svjetski prodavač.

Ipak, Samsung je gotovo desetak godina prvi na listi po prodaji pametnih telefona u svijetu, u prethodnom kvartalu imali su udio od 19 posto, uz povećanje isporuka 15 posto u odnosu na isti kvartal u 2020. godini.

Treći Apple sada ima 14 posto, uz rast od samo 1 posto, a slijede Oppo i Vivo s po 10 posto udjela, a sličan im je i rast isporuka – 28 odnosno 27 posto.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI