APPLEOVA TRGOVINA APLIKACIJAMA Na mobilnim aplikacijama zarađuju se milijarde | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

APPLEOVA TRGOVINA APLIKACIJAMA Na mobilnim aplikacijama zarađuju se milijarde

Autor Krunoslav Ćosić

Zlatna groznica 21. stoljeća su mobilne aplikacije koje svima donose ogromnu zaradu

  Izvor: - / Stock Budget / Profimedia

Ann Thai, direktorica App Store Product marketinga, otkrila je da App Store opslužuje gotovo 600 milijuna posjetitelja tjedno. Apple je od osnivanja App Storea 2008. godine programerima aplikacija isplatio više od 230 milijardi dolara.

Ta je brojka porasla sa 155 milijardi dolara u siječnju 2020. uvođenjem programa App Store za male tvrtke, koji smanjuje Appleovu proviziju s 30 na 15 posto za programere koji zarađuju manje od milijun dolara godišnje.

Apple tvrdi da je od 2008. godine industrija aplikacija stvorila više od 1,5 milijuna radnih mjesta u Sjedinjenim Državama i diljem Europe, što bi se moglo opisati kao zlatna groznica 21. stoljeća.

 analysing;code;coder;coding;computer;concept;cyber;cyberspace;data;desktop;developer;display;education;female;freelance;game;hacker;home;java;job;keyboard;laptop;mobile;modern;monitor;network;night;office;people;person;programmer;programming;screen;script;software;specialist;startup;studying;swift;system;technology;using;web design;woman;work;worker;workplace;workstation;writing Izvor: - / Stock Budget / Profimedia

Iako Apple voli isticati uspjeh nezavisnih programera na App Storeu, tvrtka u tom uspjehu sudjeluje u ne tako maloj mjeri. Pod pretpostavkom da je prosječna stopa provizije između 20 i 30 posto, Apple je od siječnja 2020. zarađivao između 20 i 30 milijardi dolara provizija u trgovini aplikacijama, čineći aplikacije središnjim stupom svog brzorastućeg segmenta usluga.

„Od početka smo dizajnirali App Store da bude sigurno i pouzdano mjesto", izjavila je nedavno Ann Thai, dodajući kako se "korisnici trebaju samo usredotočiti na pronalaženje prave aplikacije, znajući da je Apple pregledao svaku aplikaciju kako bismo se uvjerili da zadovoljava naše visoke standarde sigurnosti, privatnosti i sigurnosti."

Na grafu možete vidjeti kako se kretala krivulja zarade kroz povijest.

  Izvor: Statista

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI