PLODNA 2020. GODINA: Imaju više od 100.000 patenata | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PLODNA 2020. GODINA: Imaju više od 100.000 patenata

Autor Krunoslav Ćosić

Huawei je svoj prvi patent prijavio u Kini 1995. godine, a prvu prijavu patenta u SAD-u 1999.

  Izvor: Pixabay

Huawei je na kraju 2020. godine imao više od 100.000 aktivnih patenata, u više od 40.000 grupa patenata. Huawei je na ”Forumu o inovacijama i razvoju intelektualnih prava u 2021. godini i nakon” objavio Bijelu knjigu o inovacijama i intelektualnom vlasništvu za 2020. godinu koja prikazuje povijest Huaweijevih inovacija i potvrđuje da je kompanija jedan od najvećih svjetskih nositelja patenata.

Procjenjuju da će u razdoblju od 2019. do 2021. godine osigurati između 1,2 i 1,3 milijarde američkih dolara prihoda od patenata. Za svaki višemodni 5G pametni telefon Huawei će naplatiti razumnu postotnu stopu naknade za licence u visini 2,5 američka dolara.

Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO) prvi je put uvrstila Huawei na prvo mjesto po broju patentnih prijava 2008. godine. Huawei se 2019. godine po broju dodijeljenih patenata rangirao na 2. mjesto u Europi i na 10. mjesto u SAD-u. Huawei je ujedno i najveći nositelj patenata u Kini.

„Želimo pokazati povijest naših inovacija u proteklih 30 godina i našu dugoročnu predanost poštivanju, zaštiti i doprinosu intelektualnih prava. Ovom bijelom knjigom želimo vam omogućiti bolje razumijevanje toga kako je Huawei postao ono što je danas“, izjavio je Song Liuping, Huaweijev glavni pravni direktor.

Tagovi