PROJEKT VRIJEDAN 17 MILIJARDI DOLARA Samsungovo novo postrojenje za proizvodnju čipova | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PROJEKT VRIJEDAN 17 MILIJARDI DOLARA Samsungovo novo postrojenje za proizvodnju čipova

Autor Krunoslav Ćosić

Južnokorejska tvrtka već razmatra mjesta u Arizoni, New Yorku i Teksasu

  Izvor: Shutterstock

U SAD-u Samsung istražuje moguće lokacije za tvornice koje će proizvoditi čipove odnosno poluvodiče. Uglavnom se razmatraju američke lokacije na kojima se već nalazi postojeće tvornica za proizvodnju.

Tvrtka se priprema za početak projekta vrijednog 17 milijardi dolara koji bi SAD-u trebao donijeti više radnih mjesta i početak novih istraživanja u proizvodnji poluvodiča.

Jedno od mjesta koje se razmatra za novo postrojenje nalazi se u Tayloru u Teksasu. Dodatna mjesta uključuju mjesto u okrugu Genesee, New York te dva područja u Arizoni u blizini gradova Goodyear i Queens Creek.

U Arizoni je planirana postrojenje za proizvodnju čipova, a ove je godine TSMC otvorio tvornicu čipova vrijednu 12 milijardi dolara. Intel je alocirao 20 milijardi dolara za izgradnju dvaju pogona u istoj državi.

 category_code_a Izvor: Yichuan Cao / ddp USA / Profimedia

U dokumentima podnesenim lokalnim vlastima u Tayloru Samsung je izjavio da će njegova tvornica izrađivati "napredne logičke uređaje za Samsungov biznis", a gradnja bi mogla započeti početkom 2022. i završiti krajem 2024. Samsung u pogonu planira otvoriti 1800 novih radnih mjesta. Iz Samsunga napominju da za tvornicu paralelno razmatraju lokacije i u Koreji.

Proizvođači čipova imaju koristi od poreznih olakšica i subvencija jer američka vlada traži načine za jačanje domaće proizvodnje poluvodiča. U lipnju je američki Senat predložio porezne olakšice za tvrtke koje ulažu u proizvodnju, a predsjednik Joe Biden zatražio je do 50 milijardi dolara sredstava za proizvođače čipova.

Političari traže načine za povećanje domaće proizvodnje uslijed globalne nestašice, zajedno sa zabrinutošću zbog trgovinskih napetosti i oslanjanja na čipove proizvedene u Kini.

Intel, koji tvrdi da je "jedinstveno pozicioniran" da odgovori na poziv američke vlade za većom domaćom proizvodnjom poluvodiča, navodno razmišlja o kupnji GlobalFoundriesa za 30 milijardi dolara koji ima brojne pogone za proizvodnju čipova u SAD-u, objavio je Mobileworldlive.com.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI