PROŠLE GODINE REKORDNO, OVE U PADU Netflix bilježi sporiji rast | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PROŠLE GODINE REKORDNO, OVE U PADU Netflix bilježi sporiji rast

Nakon rekordne 2020. godine Netflix nema uzlaznu putanju kakvu mu je omogućila pandemija koronavirusa

 Izvor: - / Stock Budget / Profimedia

U prošloj godini Netflix je svoju bazu pretplatnika povećao za 36 milijuna. U 2021. godini najpopularnija svjetska usluga za streaming videa nema više tako veliki rast.

Rast pretplatnika se značajno usporio u prvih šest mjeseci 2021. Prema najnovijem podacima, Netflix je u prvoj polovici 2021. dobio samo 5,5 milijuna pretplatnika, u usporedbi s više od 25 milijuna pretplatnika u istom razdoblju prije godinu dana, pokazuju podaci koje je prenio Statista.

 Izvor: Statista

U tri mjeseca koja su završila 30. lipnja, "strujajući" (streaming) div dobio je samo 1,5 milijuna pretplatnika diljem svijeta, što je najniži tromjesečni dobitak od drugog tromjesečja 2013. Iako to na prvi pogled zvuči alarmantno, u Netflixu još uvijek nema potrebe za pritiskanjem gumba za paniku.

Prema Netflixovoj procjeni usporavanja rasta, tvrtka je postala "žrtvom" prošlogodišnjeg uspjeha kada se veliki broj ljudi širom svijeta prijavio za korištenje usluge usred boravka kod kuće i ograničenih mogućnosti provođenja slobodnog vremena.

business;device;economy;logo;netflix;remote;sign;technology;tv remote;website;EDITORIAL_ONLY Izvor: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Mnogi od tih pretplatnika mogli bi se ipak prijaviti ove godine stvarajući ono što tvrtka naziva "nekim zaostatkom u rastu članstva".

Ipak, postoje i neki drugi problemi, poput odgode proizvodnje novih sadržaja koji su povezani s pandemijom, a što je utjecalo slabljenjem dostupnosti novih sadržaja u prvoj polovici 2021. S obzirom da se sadržaj počinje ubrzano proizvoditi i emitirati u drugoj polovici ove godine, Netflix ponovo očekuje rast broja pretplatnika. Predviđaju povećanje broja pretplatnika za 3,5 milijuna u u trećem tromjesečju koje je upravo u tijeku.

3d rendering;attack;breach;company;computer;corporate;data;display;hacker;hacking;internet;laptop;logo;loss;netflix;service;technical;technology;work Izvor: - / Stock Budget / Profimedia

Ostvari li se taj cilj, tvrtka će tijekom ukupno 24 mjeseca imati novih 54 milijuna pretplatnika, što je otprilike u skladu s linijom rasta prije početka pandemije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost