Što se dogodi kad se udruže proizvođač traktora i proizvođač telekom opreme | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Što se dogodi kad se udruže proizvođač traktora i proizvođač telekom opreme

Autor Krunoslav Ćosić

Sektor poljoprivrede uz 5G ima potencijal zarade 9,6 milijardi američkih dolara do 2030. godine

  Izvor: Wayne HUTCHINSON / Alamy / Alamy / Profimedia

John Deere je američki proizvođač poljoprivredne mehanizacije koja uključuje traktore, kombajne, kosilice. Sve su to tradicionalni strojevi, a dodavanjem 5G komponente, za koju će biti zadužen Ericsson, potaknut će se inovacije u agrobiznisu.

Upravo sklopljeni partnerski sporazum za istraživanje i razvoj tehnoloških inovacija korištenjem 5G tehnologije bit će poticaj novim prihodima u agrobiznisu. 5G će pružiti veću učinkovitost u korištenju spektra i manju potrošnju energije u usporedbi s 3G i 4G LTE.

Prema Ericssonovom istraživanju potencijala koje 5G ima za biznis, sektor poljoprivrede ima potencijal zarade 9,6 milijardi američkih dolara do 2030., s 1,9 milijardi američkih dolara dodatne zarade koje potiče 5G.

  Izvor: Ericsson

Uz 5G, fokus kompanija bit će na IoT platformi za identifikaciju i rješavanje izazova u ovom sektoru pomoću povezanosti. Razvojno-istraživački i inovacijski centri Ericssona i John Deerea primijenit će tehnologije IoT mobilnog ekosustava poput uskopojasnog IoT (NB-loT) i Cat-M1 kao pokretače rješenja za agrobiznis utemeljenih na 3GPP standardima.

Doprinijet će se time procesu digitalne transformacije i uključenja u poljoprivredu 5.0, a provjere koncepta će za početak biti zajednički razvijene u središnjem uredu John Deerea za Latinsku Ameriku, u Indaiatubai (Sao Paulo), i John Deereovom Center of Agriculture and Precision and Innovation (CAPI) u Campinasu, gdje će 5G oprema biti instalirana.

Sporazum uključuje opremanje John Deereovih tvornica petom generacijom opreme kako bi farmeri od sada proizvodili sve učinkovitije i održivije. Treba napomenuti da tehnologija privlači sve više mladih natrag na selo, promičući kreiranje radnih mjesta i poduzetništvo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI