PLAŠI LI VAS TO? Telefoni koji emitiraju najviše zračenja | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PLAŠI LI VAS TO? Telefoni koji emitiraju najviše zračenja

Još uvijek nema nikakvih dokaza o štetnosti zračenja mobitela

Zracenje mobitela (2).jpg Izvor: Shutterstock

Većini ljudi danas je njihov pametni telefon na dohvat ruke 24 sata dnevno. U džepu im je dok su na poslu, u ruci im je dok se voze vlakom kući i na krevetu odnosno noćnom ormariću dok odlaze na spavanje.

S ovom razinom blizine i korištenja neki se ne mogu riješiti neugodnog osjećaja da bi dugoročno mogli riskirati svoje zdravlje. Iako je još uvijek teško doći do zaključnog longitudinalnog istraživanja o učincima zračenja mobitela, za one koji se žele zaštititi infografika prikazuje telefone koji emitiraju najviše zračenja kada se drže uz uho, dok se telefonira.

Zracenje mobitela (3).jpg Izvor: Shutterstock

Njemački savezni ured za zaštitu od zračenja (Bundesamt für Strahlenschutz) ima opsežnu bazu podataka o pametnim telefonima – novim i starim – i razini zračenja koju emitiraju.

Pametni telefon koji trenutno stvara najveću razinu zračenja je Motorola Edge. Dok su premium telefoni kao što su iPhone 7 i iPhone 8 bili blizu vrha ovog popisa u prošlosti, najnoviji Appleovi telefoni imaju niže SAR-ove, gurajući ih iz ovog posebnog fokusa.

Iako ne postoje univerzalne smjernice za 'sigurnu' razinu zračenja telefona, njemački certifikat za ekološku prihvatljivost 'Der Blaue Engel' (Plavi anđeo) certificira samo telefone koji imaju specifičnu stopu apsorpcije manju od 0,60 vata po kilogramu. Svi ovdje predstavljeni telefoni imaju više nego dvostruko više od ove referentne vrijednosti.

Zracenje mobitela.jpg Izvor: Statista

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost