WORLD ORAL HEALTH DAY: Danas je Svjetski dan oralnog zdravlja | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PRANJE ZUBI

WORLD ORAL HEALTH DAY: Danas je Svjetski dan oralnog zdravlja

Autor Krunoslav Ćosić
Autor Krunoslav Ćosić

Svake se godine 20. ožujka obilježava dan kada se promiče razvijanje svijesti o važnosti brige o oralnom zdravlju te njegovom značaju u očuvanju općeg zdravlja

Izvor: Shutterstock

Od 20. ožujka 2013. godine u svijetu se, pa tako i u Hrvatskoj, Svjetski dan oralnog zdravlja (WOHD) obilježava kako bi se podigla globalna svijest o prevenciji i kontroli bolesti usne šupljine usmjeravanjem pažnje javnosti, ali i stručnjaka za oralno zdravlje te kreatora zdravstvene politike koji imaju svaki svoju važnu ulogu u prevenciji bolesti usne šupljine.

„Budi ponosan na svoj osmijeh“ slogan je ovogodišnjeg Svjetskog dana oralnog zdravlja u cijelom svijetu kojim se želi motivirati ljude da cijene i vode brigu o svojim ustima te shvate kako time mogu pomoći u zaštiti svog općeg zdravlja.

handsome,couple,mirror,woman,dentistry,boyfriend,caucasian,hair Izvor: Shutterstock

Podršku i obilježavanje WOHD-a možete učiniti i od kuće, s obzirom da je epidemija bolesti COVID-19 promijenila način društvenog života. Pridonijet ćete na taj način globalnom pokretu, dijeleći svoje slike na Ponosnom zidu usta (Mouth Proud Wall).

Rano otkrivanje i liječenje bolesti osigurava najbolji terapijski ishod za pacijenta; stoga se potiču i zdravstveni stručnjaci o edukaciji pacijenata o osobnoj zaštiti oralnog zdravlja. Dobro oralno zdravlje za dulji i zdraviji život govori o tome koliko je briga o mliječnim zubima, uz stvaranje dobrih navika kod djece, ključna za zdravlje usne šupljine tijekom cijeloga života.

Hrvatska kroz preventivne aktivnosti i nacionalne programe, posebno kroz program nadziranog četkanja zubi u vrtićima i školama (za koji je dobila i priznanje Svjetske udruge dentalne medicine FDI), ulaže značajne napore u zaštiti oralnog zdravlja već od najranije dobi.

Najnovije

Mobilnost