Prvi pametni sat na svijetu s kontinuiranim praćenjem glukoze | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Prvi pametni sat na svijetu s kontinuiranim praćenjem glukoze

Počinje kliničko ispitivanje na ljudima za K’Watch Glucose

PKvitality K’Watch Glucose (2).jpg Izvor: PKvitality

Francuska tvrtka PKvitality, specijalizirana za bio-nosivu opremu za zdravlje i sport, najavila je početak svog prvog kliničkog ispitivanja. Ispitivanje se provodi s AMCR Institute Inc, kliničkim istraživačkim centrom usredotočenim na dijabetes i pretilost sa svjetski poznatom stručnošću za medicinske uređaje u metaboličkom području.

PKvitality K’Watch Glucose (1).jpg Izvor: PKvitality

Temeljen na tehnologiji SkinTaste, K’Watch Glucose bit će prvi nosivi medicinski pametni sat koji kontinuirano, bez napora i bezbolno mjeri i prikazuje razinu glukoze. Ova velika prekretnica djelomično je financirana zahvaljujući bespovratnim sredstvima i ulaganjima u kapital Europske komisije kroz fond EIC (European Innovation Council).

EIC je odabrao PKvitality kao tvrtku koja nudi jedinstveno rješenje za veliki globalni problem: danas se procjenjuje da populacija dijabetesa broji 463 milijuna ljudi i trebala bi porasti na 700 milijuna do 2045. K'Watch Glucose Projekt ima za cilj olakšati živote milijuna pacijenata s dijabetesom nudeći bezbolan i diskretan kontinuirani mjerač glukoze.

PKvitality K’Watch Glucose (4).jpg Izvor: PKvitality

Rezultati ovog kliničkog ispitivanja očekuju se u prvoj polovici 2022. godine.

PKvitality K’Watch Glucose sastoji se od dva dijela: K'Watch pametnog sata i K'apsul, ljepljivog flastera na stražnjoj strani. Omogućit će kontinuirano praćenje razine sustavne glukoze bilo kada i bilo gdje. To je moguće zahvaljujući SkinTaste, patentiranom nizu biosenzora koji koristi mikrotočke (&1 mm duljine) za analizu kemijskog sastava intersticijske tekućine. Potpuno bezbolan i nevidljiv drugima, dijabetičar će moći diskretno provjeriti njegovu razinu ili pratiti prosječnu razinu glukoze i vrijeme u rasponu.

PKvitality: K'Watch Glucose
Izvor: Youtube

PKvitality K’Watch Glucose (3).jpg Izvor: PKvitality

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost