NAJZAGAĐENIJI GRADOVI NA ZEMLJI: U Kini i Indiji građani imaju najnižu kvalitetu zraka | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NAJZAGAĐENIJI GRADOVI NA ZEMLJI: U Kini i Indiji građani imaju najnižu kvalitetu zraka

Svjetska zdravstvena organizacija procjenjuje kako onečišćenje zraka svake godine kod sedam milijuna ljudi uzrokuje preranu smrt

 Izvor: Profimedia

Što se tiče zemalja zagađenja po državama, najzagađeniji zrak je u Bangladešu, slijedi Pakistan, a Indija je na trećem mjestu. Kina u 2020. godini zauzima tek 14. mjesto, a nama susjedna Bosna i Hercegovina je na visokom desetom mjestu. Srbija je na 28 mjestu, a Hrvatska na 35. mjestu.

POLLUTION;SMOKE;CHIMNEY;EUROPE;UNITED KINGDOM;UK;ENGLAND;BRITAIN;NOTTINGHAM;POLLUTING;INDUSTRY;ENVIRONMENTAL SCIENCE;AIR POLLUTION;BRITISH;BURNING;CARBON DIOXIDE EMISSIONS;CO2;ENGLISH;EUROPEAN;INCINERATOR;INDUSTRIAL;SMOKESTACK;URBAN;CITY;category_code_environment Izvor: Profimedia

Nedavno objavljeno svjetsko izvješće o kvaliteti zraka IQAir AirVisual 2020 otkrilo je da se 15 od 20 najgorih svjetskih gradova nalazi u Indiji, ali najgore pogođeni grad na planeti zapravo se nalazi u Kini. Na listi prvih 50 gradova su još i gradovi iz Bangladeša i Pakistana. Isti niz gradova iz ove četiri zemlje se nastavlja i do stote pozicije, a među njima je jedan grad s Tajlanda (Pai).

Kineski grad Hotan imao je u 2020. godini prosječnu razinu zagađenja (PM2.5) 110,2. U Hrvatskoj je najzagađeniji grad bio Slavonski Brod (21,4), u Bosni je Sarajevo imalo indeks 42,5 dok je u Srbiji to bilo Valjevo (41,5).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost