IMATE PAMETNI SAT, ALI NE KORISTITE GA ISPRAVNO: Jeste li obavili kalibraciju sata? | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

IMATE PAMETNI SAT, ALI NE KORISTITE GA ISPRAVNO: Jeste li obavili kalibraciju sata?

Autor Krunoslav Ćosić

Današnji pametni satovi mjere korake, broj otkucaja srca, krvni tlak, razinu kisika u krvi

  Izvor: Krunoslav Ćosić

Nakon kupnje pametnog sata nije dovoljno samo spojiti sat na punjač te ga staviti na ruku i krenuti s mjerenjima. Upravo je to glavna funkcija pametnih satova – istina, oni nam pokazuju i točno vrijeme, ali primarno ih sve češće nosimo kako bismo ih koristili za različita mjerenja (manje ili više sportska).

  Izvor: Krunoslav Ćosić

I dok jedni pametni sat koriste samo za brojanje koraka, drugima je to odličan alat za analitiku prilikom bavljenja sportom – možete ga koristiti prilikom plivanja, penjanja, bicikliranja, igranja nogometa ili drugih sportova kao što je recimo golf. Ili stolni tenis.

Istovremeno, pametni se sat može koristiti i kao mjerni instrument s kojim kontroliramo naše zdravlje – nekim ljudima je bitan broj otkucaja srca, drugima je bitan krvni tlak, trećima je bitna razina zasićenosti kisikom u krvi.

  Izvor: Krunoslav Ćosić

Kako biste bili sigurni u što veću i precizniju točnost mjerenja, pametne satove je potrebno kalibrirati. Ukoliko postoji takva mogućnost (nudi ju Samsungu Galaxy Watch), onda to obavezno napravite, a prije toga u mobilnu aplikaciju s kojom se sat spaja na pametnom telefonu unesite svoje podatke (masu, visinu…).

  Izvor: Pixabay

  Izvor: Pixabay

• Prije same kalibracije pametnog sata nemojte vježbati (pola sata ranije), nemojte piti alkohol i kofein, nemojte niti pušiti, a preporučuje se također izbjegavanje tuširanja i kupanja unutar tih 30 minuta
• Obavite tuširanje ranije kako biste imali čistu i suhu kožu, ali nemojte stavljati nikakav losion niti kreme na kožu
• Odaberite mirno mjesto za kalibraciju pametnog sata, po mogućnosti u zatvorenom prostoru. Sjedite na stolicu, pored stola
• Pripazite na položaj tijela prilikom sjedenja, dok kalibrirate sat: naslonite se i ostanite tako pet minuta, stopala držite ravno na tlu te nemojte prekrižiti noge. Ruke i podlakticu položite na stol; dišite normalno
• Uzmite uređaj za mjerenje krvnog tlaka te postavite manžetu na jednu nadlakticu, a na zapešće druge ruke smjestite svoj pametni sat, dovoljno pričvršćen (ne smije biti labav)
• U mobilnoj aplikaciji na pametnom telefonu slijedite upute za kalibraciju te postupak ponovite tri puta zaredom. Preporučuje se kalibriranje pametnog sata svakih 28 dana
• Kako bi rezultati tijekom mjerenja krvnog tlaka na pametnom satu biti točni, sat koristite na istom zapešću kao i prilikom kalibracije (te slijedite iste savjete kao i prije kalibracije – ne kupajte se 30 minuta ranije, ne pušite i ne pijte alkohol te kofein, a nemojte niti vježbati).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI