PLANIRANJE JE UVIJEK BITNO: Umjetnom inteligencijom u borbi protiv pandemije | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PLANIRANJE JE UVIJEK BITNO: Umjetnom inteligencijom u borbi protiv pandemije

Autor Krunoslav Ćosić

Švedska Sveučilišna bolnica Sahlgrenska, Ericsson i Telia testiraju korištenje umjetne inteligencije u stvaranju modela u borbi protiv COVID-19 pandemije

  Izvor: Ericsson

Pandemija koronavirusa pokazala je da je teško predvidjeti potrebe bolnica, ali je istovremeno postalo jasno da elastične mreže i mobilni podaci mogu pomoći u suočavanju s tim izazovima. Kako bi se smanjilo veliko opterećenje bolnica i zdravstvenih resursa, planiranje postaje bitnije i teže nego u normalnim okolnostima.

Ericsson, Telia i Sveučilišna bolnica Sahlgrenska u Švedskoj testiraju korištenje umjetne inteligencije u stvaranju modela za planiranje i predviđanje zdravstvenih zahtjeva i resursa. Istraživački inovacijski projekt započet je u rujnu 2020. godine. Spajanjem napredne analize i modela umjetne inteligencije sa zdravstvenim informacijama rezultat bi trebalo biti učinkovitije planiranje zdravstvenih resursa.

  Izvor: Ericsson

Anonimizirani podatci prikupljeni iz Telijine švedske mobilne mreže, u kombinaciji s Ericssonovim opsežnim znanjem o umjetnoj inteligenciji i telekomunikacijskim mrežama, trebali bi u kombinaciji s medicinskim iskustvom Sveučilišne bolnice Sahlgrenska omogućiti učinkovitije planiranje i predviđanje zdravstvenih resursa. U suradnju je uključeno i Sveučilište za tehnologiju Chalmers u Švedskoj.

Korištenjem prikupljenih podataka, uz umjetnu inteligenciju i strojno učenje, može se poboljšati procjena broja pacijenata s COVID-19 koji će biti primljeni u bolnicu.